From:
Garfield,
Dean
Sent:
Friday, March 11, 2005
12:02 PM
To:
Ponten, Henrik
Cc:
Tilbury, Chad
Subject:
FW: EREC-05-007: Sweden:
Authorities seize
major pirate servers
at Stockholm
ISP
Henrik, this is
truly phenomenal. We are all very proud of you. I
am
sure
you are
a
bit
unpopular with
the pirate
community in Sweden right
now. Great work.
Vi
börjar lite lätt med
att låta
nån Peter
summera läget.
From:
peter@anti-piracy.se
Sent:
Thursday, March 10,
2005 9:29
To:
Tilbury,
Chad; Seymour,
Dan; Winter,
Craig
Subject:
Swedish pirates busted!
Hi
guys!
After
2 years of infiltrations
our work
finally paid of today with a
successful
raid
on Sweden's oldest and largest ISP
named Bahnhof.
Bahnhof has been
a source for
top level piracy
for several years and
hosting
some of the biggest and fastest servers in Europe.
Hej där
Peter!
Det ska bli spännande att se vad det är för
infiltration som ni sysslat
med!
Vi
kommer
snabbt
fram
till
att Peter
är ganska elak och
att det
är
dax
att
infiltrera
infiltratören. För övrigt
så har
vi infiltrerat
er, era siter, eran
mail
och eran
aktivitet sen
vi snodde era lösenord genom
SONG för 4
år sen.
Det borde
göra att vi har mer
machopoäng
än er,
va?
Från:
Anders Nilsson
[mailto:anders.nilsson@antipiratbyran.com]
Skickat:
den 10 mars 2005
17:09
Till:
'Peter Bergström'
Peter,
kan du skicka mig lite irc-loggar?
Intressant!
Peter
mailar
IRC-loggar
till Antipiratbyrån.
Skulle
detta
kunna betyda.. att
Peter är skurken i
dramat?
Ja,
vi letar
vidare
och ser vad vi
hittar!
Received: from pc003
([80.217.208.156]) by amsfep13-int.chello.nl
(InterMail
vM.6.01.03.04 201-2131-111-106-20040729)
with ESMTP
id
<20050310182216.IHDS11192.amsfep13-int.chello.nl@pc003>
for
<anders.nilsson@antipiratbyran.com>;
Thu,
10 Mar
2005 19:22:16 +0100
From:
=?iso-8859-1?Q?Peter_Bergström <peter@anti-piracy.se>
To:
"'Anders
Nilsson'"
<anders.nilsson@antipiratbyran.com>
Subject:
SV:
Date:
Thu, 10 Mar 2005 19:22:11 +0100
X-Mailer:
Microsoft
Office Outlook, Build 11.0.6353
Ska
samma
ställa lite
loggar och dumpar, går dock inte att
använda
publikt.
From:
Mac
Greevy,
Dara
Sent:
Friday, March 11, 2005 10:08 AM
To:
Sunderland, Jane
Cc:
Malcolm, John; Garfield, Dean; Tilbury, Chad
Subject:
RE: EREC-05-007: Sweden: Authorities
seize
major pirate servers
at Stockholm ISP
Dear
Jane
"The
Swede" was central to this operation. He even shared coffee at one
stage
with
the operators of the servers
at the
ISP's premises
(ironically
located in
the same
building as the Swedish
program)!
Nämen..
Fy
skäms Peter!
Att
maila hemifrån när man är
undercover är precis
det
man ska
göra för
att
bli avslöjad!
156.208.217.80.in-addr.arpa domain name pointer
c80-217-208-156.cm-upc.chello.se.
Tjoho!
En chelloadress i
stockholm!
Eftersom
chello är en ISP och I står
för Internet så vet
AUH
allt som händer
på
Chello. Efter lite databastrix
har vi
översatt
ip-adressen till en fysisk
adress
och detta är
mycket
riktigt
en man vid
namn
Peter Bergström.
Bergström,
Peter Markus
Gillerbacken
28 4tr
124
64
Bandhagen
Personnummer: 750915-9237
Eftersom
Peter är en
ordentligt ful fisk, kriminell på många vis, fler än
två,
så vill vi bara
påpeka att
det inte är
säkert att Peter
faktiskt
bor kvar
på
den
här adressen. Han är
nämligen rädd
för
fogden.
Ironiskt
va?
Så,
vad vill vi mer veta?
Hans
handle
såklart!
Vad
kallar han sig på stora datanätet!
Mycket spännande detta.
Nu
vet vi vad han heter och
att han sitter
på
IRC.
En
fin feature med mIRC är att det har
en inbyggd Ident server.
Den kan man
aktivera
antingen bara när man
ansluter eller
så kan man ha
den på alltid. Eftersom
läckan förmodligen ansluter
till siterna
också
så är det
väldigt troligt att
han har
mIRCs identserver aktiverad
hela
tiden så
att siterna han ansluter mot kan styrka hans identitet
ännu mera.
$
telnet
80.217.208.156
113
1,
1
1,
1 :
USERID
: UNIX
: rouge
Ojdå!
Låter lite som ett warez-nick om du frågar
mig!
Vi behöver nu hitta nån med ident rouge
på IRC...
Eftersom
vi
befunnit oss på
Internet
ett tag så har vi givetvis bakdörrar
inplanterade
i IRC-servrar på flera
olika
nät.
Det enda raka i en
sån här situation är att använda dessa
bakdörrarna
för
att hitta
alla användare
med ident
"rouge".
rougie
[
rouge@has.no.credz.cos.his.a.leecher.nu
]
ircname
[ rouge ]
server
[
irc.banetele.no
- No more fucking
Rock'n'Roll ]
DCC
CHAT
request sent to rougie
DCC
CHAT connection with rougie
[80.217.208.156
port 58040] established
DCC
lost chat
to rougie
rouge.has.no.rightz.to.live.cos.he'z.a.narc.nu
No
more fucking Rock'n'Roll for you, baby!
AUH
iz in
da
houze!
LOL! pwnd! ..
Om du vill
veta mer
smaskigt
om
APB och
deras intriger så håll ögonen öppna
efter
nummer två av det högklassiga magazinet "The Conspiracy"
som
kommer
att släppas senare i vår!
Som
en teaser ger vi er
dessa smaskiga bitar!
--- Missa inte!
APB,
Microsoft
m.fl ska
starta tvprogram!
Från: Maria Tjärnlund [mailto:maria.tjarnlund@mdts.se]
Skickat:
den
9 mars
2005 11:00
Till:
henrik.ponten@antipiratbyran.com; estrunke@ea.com;
hoscarsson@activision.co.uk;
jens.alex@nordiskfilm.com;
john.hall@vugames.se;
klingborg@konami.com;
MLangley@microsoft.com;
martin.sirc@atari.com;
peter.levin@panvision.com;
peter.weile@ubisoft.dk;
Subject:
PONG ELLER EJ??
Hej
Alla
Maria här,
Jag tycker att
det är en programserie på 12 program
som appellerar
rakt in
i
målgruppen
16-30 och
har en High Chapparall touch.
Mitt
problem
är att
jag
tycker inte det skall vara nödvändigt att
vi/ni
skall rikta 4-5 miljoner i annonsmedel till kanal 5
för
att
detta
skall
bli av. Det är dags att kanalerna
inser att denna bransch
är
tillräckligt
lockande som
den är.
---
Missa inte heller att fler folk vill
gola ner sina
polare!
Från:
"info torg.se" <infotorg@gmail.com>
Till:
anders.nilsson@antipiratbyran.com
Hej
pratade med dig över telefon tidigare
idag.
DMZat
som servrarna
hostas på
har +2Gbit
backbone
ett
stort antal hushåll ligger
på DMZ
och
har
obegränsad Mbyte/gräns 100mbit (begränsad 10mbit mot
internet)
En
DC hubb samt enligt en av ägarna
själva
så ligger även
en "Topsite"
på deras servrar
även
en stor FTP server (har sett konto
listan på
FTP
servern & den
ar
kring
+1000andvändare) Flera TB trafik passerar därigenom
dagligen
enligt uppgift.
vet
ej namnet på
ISP.
Jag
är
däremot en
fattig man
och
med
tanke på
trafiken som
genereras
dära så tänker jag inte
ge
mera uppgifter innan jag med säkerhet
vet
att någon ersättning kan landa hos
mig.
IP andressen mejlet kommer
från
kan
INTE heller
spåras tillbaka
direkt till mig.
(öppet
wlan + annan anslutning).
enda
sättet att kontakta mig är
via
denna
mejladress som registrerats
via
samma wlan + publicerade "gmail
invites"
Tänker
inte heller
acceptera några "skam
bud"
som ersättning
tänk
även på att
detta
är något
ni aldrig skulle få
tag på
utan
någon
som mig, samt
att känner jag att det blir för
svettigt
att
någon skulle ha någon
aning om vem
jag är
så
kommer
allt jag vet samt all information jag har
om
detta
raderas..
Vill
inte se
någon som helst
information
som
kan hänleda
till min information publicerat
eller
ens höra något
om något gällade
denna epost adress.
Måste bara
försäkra mig om att detta inte
kan slå
tillbaka
på mig.
Kolla
upp vad du
behöver kolla sedan mejla
kommer
kolla mejlen
då
jag har wlan tillgängligt
Mvh
"Infotorg.se"
Hej
Infotorg.
Vi
måste tyvärr meddela att APB misslyckades med
att
inte publicera
något om dig eller din
epostadress.
AUH
kommer
fortsätta
att publicera namnuppgifter
på ALLA som blir
inblandade
i sånt
här. Om APB erbjuder
dig lätta pengar för
att gola
ner lite polare så har vi en
sak du ska tänka på, AUH vet.
Och vi kommer se till att alla vet. Dina vänner,
din familj.
Alla.
PS.
Alla ni på "scenen"! Fast vi
kanske hackar era siter ibland så
är
det
bara
för att slanga lite 0-day, vi gillar er egentligen och hoppas ni
inte
låter
APB
skrämma er
att
sluta.
Upp med
pekfingret och fortsätt
wareza!